Cercar en aquest blog

dilluns, 23 de maig del 2011

DE BARX A PINET

mar de falagueres
aguntant les sureres
 Deixem el cotxe en la font de la Benita i tot seguit agafem la senda que ens du, pel primer tram, per dins una pinada molt ombrienca. Els esbarzers van envaint el camí i prompte no s'hi podrà passar sense dificultat. A continuació, la senda deixa els pins i comença a baixar en direcció al barranc de Manesa, amb una vegetació exuberant. Una miqueta més avant arribem a la part més bonica, una zona de sureres amb tot de falagueres per baix, que li dóna un aspecte molt impressionant. El bosquet de sureres dóna pas a un altre indret on predominen les carrasques, i el camí va ascendint fins que arriba a un pou de neu en bastant mal estat, que s'aguanta d'aquella manera gràcies a l'hedra que s'hi adhereix. 

Abandonem la senda del barranc de Manesa i agafem la pista de terra que va a Pinet, però ben prompte trenquem a mà esquerra per a agafar-ne una altra que va en direcció a Llutxent. Ens topem amb ciclistes. Després de pujar per esta pista durant una estona, una senda ens torna a dirigir cara a Pinet en baixada contínua. Recorrem espais entre boniques muntanyoles farcides de matolls (ens trenca la marxa el pas de motos de trial) i, a l'últim, una senderola a penes dibuixada ens baixa pel barranc que fa cap a un dels dipòsits d'aigua de Pinet, on fem una parada per a esmorzar.
itinerari
El problema que té este recorregut és que, amb la panxa plena, i després d'haver travessat Pinet, t'has d'enfilar per una senda costeruda per a assolir un collet que té la dificultat en la quantitat de pedra solta que ompli el sender.

descripció de la ruta
Però una vegada en el coll, hi ha un replanell que serveix per a recobrar forces abans d'emprendre una nova pujada que ens durà a la pista alfaltada. A partir d'ací ja no deixarem la pista fins a arribar al barranc de Manesa, on repetirem el trajecte que hem fet de baixada, però ara amb l'avantatge de gaudir de bones ombres quan la calda ja comença  fer nosa. Arribem al cotxe i ací s'acaba l'excursió de hui.



taula de temps i altura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada